Velkommen til kategorien for løfteborde til arbejdspladsen

Det er i denne kategori, du kan læse nærmere om de forskellige former for løfteborde, der typisk er at vælge imellem hos de forskellige forhandlere på markedet. Løftebordene besidder alle forskellige styrker og fordele, som vi vil forsøge at ridse op her på siden, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvilken type løftebord til arbejdsplads indretningen der vil passe bedst til lige netop din virksomheds arbejdsopgaver og -behov. Forskellige behov kræver forskellige løfteborde, hvorfor der findes flere slags på markedet.

Hvad skal man være særligt opmærksom på, når det gælder valg af nyt løftebord til virksomheden?

Køb løftebord til arbejdspladsen her

Overordnet set er der nogle faktorer, du altid skal være opmærksom på, når du skal beslutte dig for, hvilket løftebord til arbejdsplads indretningen du skal erhverve dig til din virksomhed. Løftebordets overordnede funktion er at kunne løfte tunge genstande og maskiner i forskellige situationer. Det være sig både i forbindelse med forskellige arbejdsforhold i virksomheden såsom udligning af niveauforskelle eller i forbindelse med arbejde, der skal udføres i store højder på eksempelvist byggepladser. Til disse formål anbefaler vi her hos Løftebord-info, at du anvender henholdsvis rampeborde og arbejdsplatforme af løfteborde, som du kan læse nærmere om i de respektive kategorier her på hjemmesiden.

I forbindelse med hvilke arbejdsopgaver anvender man typisk løfteborde?

Til mere alment og manuelt arbejde inden for virksomhedens egne rammer anvender man mere almindelige former for løfteborde. Det gør man, så det er muligt at løfte selv meget tunge genstande op i en bedre arbejdshøjde, så det er lettere at komme til der, hvor arbejdsopgaven skal udføres. Det være sig for eksempel på mekaniske værksteder og lignende, hvor man har brug for at løfte store og tunge maskiner op fra gulvet for et sikre en ordentlig arbejdsstilling, imens man udfører det manuelle vedligeholdelses- eller reparationsarbejde med maskinen. Løfteborde er nemlig først og fremmest med til at sikre effektiviteten, ergonomien og sikkerheden på arbejdspladsen.
Med et løftebord kan man effektivisere arbejdet ved at gøre selv store og tunge genstande let tilgængelige; man undgår helt og aldeles tunge løft samt akavede arbejdsstillinger, hvilket er med til at sikre en mere ergonomisk og sikker arbejdsplads for alle parter. Det mindsker risikoen for slemme arbejdsskader og skavanker, hvilket resulterer i færre sygemeldinger og mere tilfredse medarbejdere på længere sigt. Et løftebord til arbejdsplads indretningen er altså en investering ikke bare i virksomheden, men også i medarbejdernes individuelle trivsel og arbejdsvilkår.

Hvilke modeller findes der inden for moderne løfteborde?

Der findes grundlæggende fire forskellige typer standard løfteborde, som du kan læse nærmere om herunder. Alle fire modeller har forskellige funktioner og kvaliteter, der kan bidrage til et bedre og mere dynamisk arbejdsmiljø.

L-modellen:

Denne model er måske den mest udbredte type løftebord, da det er et løftebord, der passer til de fleste arbejdsopgaver og -forhold. Et godt ”all round” løftebord. Ligesom mange af de andre modeller findes L-modellen i flere forskellige størrelser, der kan varieres alt efter, hvor store og tunge genstande løftebordet skal kunne kapere samt indretningen af arbejdspladsen. For alle løftebordene gælder det om at tage hensyn til de forhold, der gør sig gældende inden for virksomhedens egne rammer, da det sikrer de bedste resultater og den største grad af sikkerhed både på kortere og længere sigt.

S-modellen:

Dette er også en meget anvendt og fleksibel form for løftebord til arbejdsplads indretningen. Der findes typisk to udgaver af S-modellen: enkelt- eller dobbelt horisontalsaks. Her er det igen din virksomheds individuelle ønsker og behov, der afgør, hvilken form for S-model der er brug for. De fleste autoriserede forhandlere vil kunne hjælpe med råd og vejledning i udvælgelsesprocessen, så du ender ud med et løftebord, der opfylder behovene på lige netop din arbejdsplads.

U-modellen:

U-modellen anvendes især af virksomheder, der har brug for at kunne placere paller direkte på løftebordet. Grundet løftebordets U-formede udseende passer det perfekt til standard EUR paller og lignende. Denne form for løftebord er et rigtigt godt supplement til for eksempel en almindelig L-model, da man således vil være godt dækket ind med hensyn til forskellige funktioner og behov i virksomheden.

Den superlave model:

Den superlave model adskiller sig fra de andre modeller af løfteborde ved, at den henvender sig til arbejdsopgaver, hvor man skal kunne arbejde ved meget lave højder. Superlave modeller såvel som alle andre former for løfteborde skal være fremstillet af stærke og holdbare materialer, der kan modstå presset. Det er med til at sørge for, at der på længere sigt vil være brug for en minimal grad af vedligeholdelse.

Hvordan kan løftebordet forbedres yderligere?

Funktioner og udstyr kan naturligvis varierer afhængigt af forhandler og producent, men grundlæggende skal løfteborde være fremstillet af solide og holdbare materialer, der kan holde til både inden- og udendørs brug; de skal sikre muligheden for en ergonomisk arbejdsstilling; og de skal være lette at betjene. Ekstra funktioner som du desuden kan være opmærksom på er faktorer såsom støjsvaghed og muligheden for ekstern fjernbetjening, der yderligere kan være med til at sikre ordentlige arbejdsforhold på arbejdspladen.

Læs nærmere om både rampeborde og arbejdsplatforme af løfteborde i de andre kategorier her hos Løftebord-info og find ud af, hvad netop din virksomhed har brug for.