Velkommen til kategorien, hvor du kan finde informationer om rampeborde

På siden herunder kan du læse nærmere om rampeborde. Find nyttige informationer, der kan hjælpe dig med at finde frem til den form for rampebord, der passer bedst til din virksomhed og sammenlign eventuelt med de andre former for løfteborde, der er beskrevet her på hjemmesiden hos Løftebord-info.

Hvad anvender man rampeborde til, og hvad skal man være særligt opmærksom på?

Rampeborde er en meget permanent og statisk form for løfteborde, der typisk anvendes til at udligne niveauforskelle. Det kan både være i forbindelse med fast interiør i virksomheden såsom trapper og podier, eller når der skal læsses varer af og på lastbiler. I begge henseender foregår løftearbejdet typisk udendørs, hvorfor du med hensyn til dit nye rampebord skal være særligt opmærksom på, at det er fremstillet af materialer, der kan modstå vind og vejr uden, at det beskadiger løftebordet. I værste fald kan sikkerheden omkring rampebordet blive kompromitteret, hvis ikke materialerne er beregnet til at befinde sig udenfor. Ved på denne måde at udligne niveauforskellene på arbejdspladsen har du mulighed for at gøre arbejdsforholdene mere fleksible og udnytte de fysiske rammer, der måtte være til rådighed, fuldt ud. Skal en maskine eller anden tung genstand fra ét niveau til et andet, placeres den ganske enkelt bare på rampebordet, hvorefter denne hæves eller sænkes til det ønskede niveau. At installere et rampebord i din virksomhed er med til at sikre fleksible og dynamiske arbejdsforhold, hvor dine medarbejdere kan udføre deres arbejder under ergonomiske og sikkerhedsforsvarlige rammer. Netop derfor er det vigtigt at vælge et rampebord af en ordentlig og solid kvalitet, der eventuelt kan udstyres med ekstra udstyr efter eget ønske og behov. Mulighederne inden for disse kan du læse nærmere om længere nede.

Køb rampeborde her

Hvilke løfteborde udgør de bedste rampeborde?

Det er typisk S-modellen, der bliver anvendt til rampeborde, da denne form for løftebord kan løfte meget tunge byrder samtidig med, at rampens overflade er specielt fremstillet til at kunne modstå stærke punktbelastninger, der umiskendeligt vil opstå i forbindelse med brugen af palleløftere og andet maskinel, der flytter genstandene fra A til B via rampebordet. Det kunne for eksempel være, hvis dit rampebord skal bruges til at læsse varer af og på lastbiler i din virksomhed. S-modeller kommer både i enkelt- og dobbeltsaks udgaver, og du kan læsere nærmere om lige netop denne form for løfteborde i kategorien ”Løftebord til arbejdsplads” her hos Løftebord-info.

Hvordan kan rampeborde effektiviseres yderligere?

Solide og modstandsdygtige materialer samt trykmodtagelige overflader er altså universelle nøgleord, når det gælder valget af det rette rampebord. Af funktioner med en mere individuel funktion, der kan tilpasses den enkelte virksomhed, kan nævnes størrelse og højde på løftebordet. For at sikre effektiviteten og sikkerheden omkring rampebordet er det vigtigt, at det tilpasses de fysiske rammer, det indgår i. For øget sikkerhed kan man eventuelt opsætte rækværk samt trådnet omkring rampebordet, så der ikke er nogen, der kommer galt af sted hverken før, under eller efter løftebordet er i brug. Brugervenligheden er også en ting, du har mulighed for at stille større eller mindre krav til. Mange forhandlere og producenter tilbyder eksempelvist justerbare bundstop, der styres mekanisk samt el-låsbare låger og tværbomme. Disse er med til at gøre det lettere og hurtigere for dine medarbejdere at betjene rampebordet og er dermed medvirkende til et mere effektivt og moderne arbejdsmiljø, hvor teknik og mekanik går hånd i hånd.

Løfteborde af denne permanent placerede type kan med fordel nedsænkes en smule i en grube for lettere adgang og større sikkerhed. Skal du kunne køre eksempelvist palleløftervogne op på rampen, er det en stor fordel, at denne er sænket ned i en grube, så du har mulighed for at sænke selve rampeoverfladen helt ned, så den er på lige niveau med gulvet eller jorden. Det gør det til en lettere og mere glidende overgang fra fast grund til bordrampe og dermed en lettere arbejdsproces for dine medarbejdere. Det er blot endnu et eksempel af mange på, hvordan fornuftigt placerede løfteborde såsom bordramper kan effektivisere forholdene på arbejdspladsen.

Som allerede nævnt kan du læse nærmere om den specifikke S-model i en af de andre kategorier her hos Løftebord-info og desuden også finde ud af, hvordan løfteborde kan udgøre arbejdsplatforme i din virksomhed.